Maak kennis met:

Astrid
Rutsen
Dierenarts
Astrid heeft na voltooiing van haar opleiding Milieukunde in Groningen eerst een aantal jaren gewerkt als proces technoloog voordat ze besloot haar droom waar te maken door Diergeneeskunde te gaan studeren in Utrecht. Na bijna 10 jaar in Vianen, Drachten en Burgum te hebben gewerkt als gezelschapsdierenarts werd het tijd voor deel twee van haar droom: een dierenkliniek speciaal voor katten. Sinds 1 juni 2015 is deze droom werkelijkheid. Astrid is opgegroeid met katten en heeft in haar werk altijd een voorliefde voor katten gehad. Ook bij katten die bekend staan als moeilijk bij de dierenarts kreeg ze al vaak meer gedaan dan verwacht. “Met de Kattenkliniek kan ik me specialiseren en evengoed nog bezig zijn met de volle breedte van de diergeneeskunde: van de eerste vaccinatie van een kitten tot opereren maar ook de begeleiding van kat en baasje rond het einde van het kattenleven. Allemaal facetten van mijn werk die maken dat ik zo veel voldoening uit mijn werk haal”.
Jantine
Schuiringa
Dierenarts
Jantine begon in 1980 met haar studie Biologie in Groningen. Na afronding van deze studie heeft ze meerdere jaren promotieonderzoek gedaan in Amsterdam en als onderzoekster in Utrecht gewerkt. Toen ze in 1992 eindelijk werd ingeloot voor diergeneeskunde kwam er een droom voor haar uit. Jantine heeft 18 jaar in Heerenveen als gezelschapsdierenarts gewerkt. Buiten haar werk in Heerenveen heeft ze ook veel ervaring opgedaan in andere praktijken en het asiel. Katten zijn altijd haar favoriet geweest en daarom trok de Kattenkliniek direct haar aandacht bij de opening in juni 2015. Werken met alleen katten, dit was een droom voor Jantine! Jantine werkt nu volledig bij de Kattenkliniek en is elke dag blij dat ze zich volledig voor onze lieve viervoetige vriendjes in mag zetten.
Bianca
Kok
Assistente
Bianca besloot na een studie Antropologie en Verpleegkunde haar hart te volgen. In 2012 startte ze daarom met de opleiding voor dierenartsassistente. Ze heeft voor en tijdens de opleiding veel ervaring opgedaan met de verzorging en behandeling van katten in een asiel. Na afronding van de opleiding heeft ze enkele jaren als professioneel dierenoppas gewerkt en dat heeft ze meerdere jaren gecombineerd met haar werk in De Kattenkliniek. In De Kattenkliniek kon ze aan de slag na een telefoontje en een sollicitatiegesprek met Astrid, nadat ze in een krantenartikel las dat er een kliniek speciaal voor katten zou komen. Die kans kon ze niet aan zich voorbij laten gaan! Bianca woont samen met haar vriend en katten in Groningen.
Renate
Ringler
Assistente
Renate was met haar hond, katten en konijnen klant van Astrid in Drachten. Renate heeft eerder in Amsterdam gewoond, alwaar ze een studie Communicatiewetenschap afrondde en werkte als projectleider evenementen bij een campagnebureau. Drie jaar geleden heeft ook zij haar hart gevolgd en is de opleiding voor dierenartsassistente gaan doen. Toen Astrid aan Renate vroeg om voor haar te komen werken in de Kattenkliniek was ze gelijk enthousiast. Renate woont samen met haar vriend en 2 katten en 2 konijnen in Marum.
Marjoleen
Top
Assistente
Marjoleen woont samen met haar man, kinderen, volière vol dieren, hondje en kater Looki in Noordhorn. In 2002 is ze begonnen met de opleiding dierenarts assistente op het AOC terra Groningen, na 1 jaar is ze gestopt met deze opleiding, en begonnen met de opleiding directie secretaresse/managementassistent begonnen, die ze in 2006 heeft afgerond. In augustus 2010 is ze toch weer begonnen aan een 1 jarige opleiding dierenarts assistente bij Capabel Onderwijs Groep in Leeuwarden. Na 8 jaar gewerkt te hebben in een grote gemengde dierenartsenpraktijk is Marjoleen toe aan een nieuwe uitdaging en die heeft ze bij de Kattenkliniek gevonden!

Stage

word jij onze stagiair(e)?

Het gehele jaar bieden wij een stageplek aan voor 1 persoon. Wij vinden het belangrijk dat aankomende dierenartsassistenten het vak kunnen leren en bieden daarom een stageplaats voor leerlingen die deze opleiding volgen. Interesse? Bel of mail voor meer informatie of stuur je cv met motivatie en stageperiode naar info@kattenkliniekgroningen.nl