Maak kennis met:

Astrid
Rutsen
Dierenarts
Astrid heeft na voltooiing van haar opleiding Milieukunde in Groningen eerst een aantal jaren gewerkt als proces technoloog voordat ze besloot haar droom waar te maken door Diergeneeskunde te gaan studeren in Utrecht. Na bijna 10 jaar in Vianen, Drachten en Burgum te hebben gewerkt als gezelschapsdierenarts werd het tijd voor deel twee van haar droom: een dierenkliniek speciaal voor katten. Sinds 1 juni 2015 is deze droom werkelijkheid. Astrid is opgegroeid met katten en heeft in haar werk altijd een voorliefde voor katten gehad. Ook bij katten die bekend staan als moeilijk bij de dierenarts kreeg ze al vaak meer gedaan dan verwacht. “Met de Kattenkliniek kan ik me specialiseren en evengoed nog bezig zijn met de volle breedte van de diergeneeskunde: van de eerste vaccinatie van een kitten tot opereren maar ook de begeleiding van kat en baasje rond het einde van het kattenleven. Allemaal facetten van mijn werk die maken dat ik zo veel voldoening uit mijn werk haal”.
Bianca
Kok
Assistente
Bianca is 31 jaar en woont samen met haar vriend en katten in Groningen. Na een studie Antropologie heeft ze een aantal jaar geleden besloten haar hart te volgen en is ze de opleiding voor dierenartsassistent gaan doen. Ze heeft veel ervaring opgedaan met de verzorging en behandeling van katten in een asiel. Ze hoorde van de komst van De Kattenkliniek via een artikel in de krant. Omdat ze het heel fijn vindt om met katten te werken, heeft ze gesolliciteerd naar de functie van assistente. En dat is ze nu! Naast haar werk bij de Kattenkliniek heeft Bianca ook een dierenoppasservice. Meer info over haar oppasservice vind je op www.thuisdieroppas.nl
Renate
Ringler
Assistente
Renate was met haar hond, katten en konijnen klant van Astrid in Drachten. Renate heeft eerder in Amsterdam gewoond, alwaar ze een studie Communicatiewetenschap afrondde en werkte als projectleider evenementen bij een campagnebureau. Drie jaar geleden heeft ook zij haar hart gevolgd en is de opleiding voor dierenartsassistente gaan doen. Toen Astrid aan Renate vroeg om voor haar te komen werken in de Kattenkliniek was ze gelijk enthousiast. Renate woont samen met haar vriend en 3 katten in Marum. Op maandag, woensdag en donderdag is Renate op de praktijk aanwezig.
Jantine
Schuiringa
Dierenarts
Jantine begon in 1980 met haar studie Biologie in Groningen. Na afronding van deze studie heeft ze meerdere jaren promotieonderzoek gedaan in Amsterdam en als onderzoekster in Utrecht gewerkt. Toen ze in 1992 eindelijk werd ingeloot voor diergeneeskunde kwam er een droom voor haar uit. Jantine heeft 18 jaar in Heerenveen als gezelschapsdierenarts gewerkt. Buiten haar werk in Heerenveen heeft ze ook veel ervaring opgedaan in andere praktijken en het asiel. Katten zijn altijd haar favoriet geweest en daarom trok de Kattenkliniek direct haar aandacht bij de opening in juni 2015. Werken met alleen katten, dit was een droom voor Jantine! Jantine werkt nu volledig bij de Kattenkliniek en is elke dag blij dat ze zich volledig voor onze lieve viervoetige vriendjes in mag zetten.
Marinde
Smit
Assistente
Marinde heeft na haar studie Sociaal Pedagogische Hulpverlening 3 jaar gewerkt als woonbegeleider in de zorg. In 2016 heeft zij het roer omgegooid en de verkorte opleiding tot paraveterinair in Leeuwarden gevolgd. Op het moment dat Marinde zo goed als klaar was met de opleiding zocht Astrid naar een paraveterinair. Een perfecte timing dus! Nu werkt Marinde twee dagen bij de Kattenkliniek en de andere dagen is zij werkzaam als paraveterinair bij een gemengde praktijk in Gorredijk. Marinde woont samen met haar vriend en 2 katers in Heerenveen.

Stage

word jij onze stagiair(e)?

Het gehele jaar bieden wij een stageplek aan voor 1 persoon. Wij vinden het belangrijk dat aankomende dierenartsassistenten het vak kunnen leren en bieden daarom een stageplaats voor leerlingen die deze opleiding volgen. Interesse? Bel of mail voor meer informatie of stuur je cv met motivatie en stageperiode naar info@kattenkliniekgroningen.nl