Maak kennis met:

Astrid
Rutsen
Dierenarts
Astrid heeft na voltooiing van haar opleiding Milieukunde in Groningen eerst een aantal jaren gewerkt als proces technoloog voordat ze besloot haar droom waar te maken door Diergeneeskunde te gaan studeren in Utrecht. Na bijna 10 jaar in Vianen, Drachten en Burgum te hebben gewerkt als gezelschapsdierenarts werd het tijd voor deel twee van haar droom: een dierenkliniek speciaal voor katten. Sinds 1 juni 2015 is deze droom werkelijkheid. Astrid is opgegroeid met katten en heeft in haar werk altijd een voorliefde voor katten gehad. Ook bij katten die bekend staan als moeilijk bij de dierenarts kreeg ze al vaak meer gedaan dan verwacht. “Met de Kattenkliniek kan ik me specialiseren en evengoed nog bezig zijn met de volle breedte van de diergeneeskunde: van de eerste vaccinatie van een kitten tot opereren maar ook de begeleiding van kat en baasje rond het einde van het kattenleven. Allemaal facetten van mijn werk die maken dat ik zo veel voldoening uit mijn werk haal”.
Jantine
Schuiringa
Dierenarts
Jantine begon in 1980 met haar studie Biologie in Groningen. Na afronding van deze studie heeft ze meerdere jaren promotieonderzoek gedaan in Amsterdam en als onderzoekster in Utrecht gewerkt. Toen ze in 1992 eindelijk werd ingeloot voor diergeneeskunde kwam er een droom voor haar uit. Jantine heeft 18 jaar in Heerenveen als gezelschapsdierenarts gewerkt. Buiten haar werk in Heerenveen heeft ze ook veel ervaring opgedaan in andere praktijken en het asiel. Katten zijn altijd haar favoriet geweest en daarom trok de Kattenkliniek direct haar aandacht bij de opening in juni 2015. Werken met alleen katten, dit was een droom voor Jantine! Jantine werkt nu volledig bij de Kattenkliniek en is elke dag blij dat ze zich volledig voor onze lieve viervoetige vriendjes in mag zetten.
Chantal
Everts
Dierenarts
Chantal is in 2004 begonnen aan de opleiding Diergeneeskunde te Utrecht. Dit was als klein meisje al haar droom en gelukkig kon ze die droom ook in werkelijkheid brengen. Na voltooiing van de opleiding is zij begonnen als dierenarts in Winsum. Daarnaast deed zij ook wat invalwerk bij Dierenartsenpraktijk Zuidhorn en was ze af en toe te vinden bij Stichting Kat in Nood. Na bijna 5 jaar besloot zij om naar Drenthe te verhuizen en is zij ruim 5 jaar als dierenarts werkzaam geweest in Assen. Totdat er een telefoontje kwam vanuit de Kattenkliniek van Groningen, of ze kon bijspringen tijdens afwezigheid van de andere dierenartsen. Dat klonk wel heel aanlokkelijk en sinds februari 2021 is Chantal werkzaam op de Kattenkliniek. Thuis woont kat Bommel. Bommel komt bij Stichting Kat in Nood vandaan en lijkt zich prima te vermaken in Drenthe.
Corine
Oomkes
Dierenarts
Van kinds af aan heeft Corine een voorliefde voor katten, altijd waren er katten in huis. In 1989 is Corine begonnen in Utrecht aan de studie Diergeneeskunde om in 1999 in de stad Groningen aan de slag te gaan als dierenarts voor gezelschapsdieren. Na bijna 10 jaar in Groningen, Franeker en Sappemeer te hebben gewerkt, werd het tijd voor iets anders. Sinds 2010 werkt ze met veel plezier als docent op de Hogeschool van Hall Larenstein bij de opleiding Diermanagement, met als specialisatie voeding. Maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan en het gemis van de katten bleef kriebelen. In de zomer van 2020 is ze weer begonnen als dierenarts in de praktijk en werkt sindsdien met veel plezier bij de Kattenkliniek van Groningen. Dé plek om haar hart ophalen bij de katten en haar oude liefde weer op te pakken.
Renate
Ringler
Assistente
Renate kende Astrid al uit de tijd dat Astrid dierenarts was in Drachten. Ze kwam al jaren bij Astrid met haar huisdieren op consult. Voordat Renate naar het Noorden verhuisde heeft ze in Amsterdam een studie Communicatiewetenschap afgerond en werkte ze jaren als projectleider evenementen bij een campagnebureau. In 2012 heeft ze het roer omgegooid en heeft ze haar hart gevolgd door de opleiding tot paraveterinair te gaan volgen. Toen Astrid aan Renate vroeg om voor haar te komen werken in de Kattenkliniek van Groningen was ze meteen enthousiast. Renate woont samen met haar vriend, dochtertje en poes Pien in Marum. In de tuin wonen 2 tamme kippen, die de hele dag gezellig rond scharrelen.
José
Meints
Assistente
José heeft vanaf kleins af aan altijd een hart voor dieren gehad. Maar bij het kiezen van haar studie in 2011 ging ze toch in eerste instantie voor iets heel anders. Na haar studie modestyling en retailing wist ze wel meteen dat ze toch haar passie wilde gaan volgen en dat is werken met dieren! Ze begon in 2015 met haar opleiding paraveterinair in Groningen en verliet hiervoor haar woonplaats Hoogeveen voor het mooie Groningen. In 2019 studeerde ze af en wist meteen al dat ze graag wilde werken in een dierenartspraktijk. Na het zien van de vacature bij De Kattenkliniek kon ze deze kans niet voorbij laten gaan en solliciteerde dan ook meteen. Nu werkt ze met veel plezier bij De Kattenkliniek van Groningen.
Feikje
Takens-de Vries
Assistente
Feikje wist van jongs af aan dat ze met dieren wilde werken. Ze is opgegroeid met allerlei dieren, maar vanwege allergieën van gezinsleden was er geen kat in huis. Totdat ze op een dag een ziek katje mee naar huis nam van haar stage in het asiel. Gelukkig ging het qua allergieën goed en mocht het katje blijven. Hij heet Tommy en woont nu gezellig in Bedum bij Feikje en haar man en hun hond Boris. Feikje heeft de opleiding tot paraveterinair gevolgd in Barneveld en deze afgerond in 2016. Hierna heeft ze gewerkt in twee andere praktijken. Tijdens het werk kwam ze erachter dat ze van alle diersoorten het liefst met katten werkt. Daarom wist ze, toen er een plekje vrijkwam bij de Kattenkliniek van Groningen, niet hoe snel ze moest reageren. Hier werkt ze nu met heel veel plezier. Gedrag is een groot interessegebied van Feikje. Daarom volgt zij een opleiding tot kattengedragstherapeut bij de Kattenacademie in Veenendaal en hoopt in de toekomst veel katten en hun eigenaren nog gelukkiger te maken.
Marras
Wesselius-Swierstra
Assistente
Marras groeide op tussen de katten, haar ouders vingen aanlopertjes en katten met gedragsproblemen op. Nu woont ze samen met haar man, kinderen, 5 katten, kippen en goudvis in Engelbert. Na 6 jaar te hebben gewerkt als circusdocent bij jeugdcircus Santelli en een carrière van 11 jaar in de bloemen, besloot ze het roer om te gooien en versneld de opleiding paraveterinair te gaan doen bij Capabel onderwijsgroep. Na 4 jaar te hebben gewerkt in verschillende praktijken werd Marras benaderd door De Kattenkliniek van Groningen of ze geïnteresseerd was om het team te komen versterken. Na een kennismakingsgesprek voelde Marras zich direct op haar plek. Naast haar werkzaamheden bij De Kattenkliniek ondersteunt Marras ook haar man als directie-assistent in zijn bedrijf brouwerij Martinus en ze werkt als zzp stylist gelegenheidsbloemwerk.

Stage

word jij onze stagiair(e)?

Het gehele jaar bieden wij een stageplek aan voor 1 persoon. Wij vinden het belangrijk dat aankomende dierenartsassistenten het vak kunnen leren en bieden daarom een stageplaats voor leerlingen die deze opleiding volgen. Interesse? Bel of mail voor meer informatie of stuur je cv met motivatie en stageperiode naar info@kattenkliniekgroningen.nl