Operatie en opname

Veel operaties kunnen we zelf uitvoeren. En ook als opname nodig is kunt u bij ons terecht. Onze operatiekamer en opnameruimte zijn helemaal op katten ingericht.

Operatie

Als uw kat een aandoening heeft waarvoor een operatie nodig is dan kunnen wij die in veel gevallen ook zelf uitvoeren. Voorbeelden hiervan zijn  het hechten van wonden, het verwijderen van blaasstenen, darmoperaties, verwijderen van tumoren, ooglidcorrecties en amputaties. We besteden veel aandacht aan de veiligheid rond de narcose. Alle operatiepatienten krijgen infuus en zuurstof. Tijdens de recovery maken we gebruik van warmtematten en warmtelampen en indien nodig kan uw kat ook bijkomen in onze zuurstofkooi. Voor hart- en nierpatienten gebruiken we een aangepaste narcose.

Vooraf kunnen wij u een indicatie geven van de kosten van de ingreep. Hechtingen werken we zoveel mogelijk in de huid weg waardoor meestal geen kraag nodig is. In het geval dat uw kat toch aan de wond komt hebben we ook speciale kattenrompertjes om dit te voorkomen.

Voor orthopedische ingrepen verwijzen wij u naar een gespecialiseerde collega.

Opname

Als uit het onderzoek blijkt dat uw kat in de kliniek behandeld moet worden dan kunnen wij uw kat opnemen. Dit is bijvoorbeeld het geval als uw kat infuus nodig heeft of benauwd is en zuurstof nodig heeft. Maar ook als medicatie of voeding toedienen thuis niet lukt of voor het opvangen voor urine of ontlasting. Ook kunnen wij uw kat opnemen ter observatie. Uiteraard kunnen wij u hiervoor ook vooraf een kostenindicatie geven.